Vrijwilligerswerk en backpacken in Zuid-Afrika

Wie zijn we:

TravelUnique biedt goed georganiseerde, duurzame stages, taalcursussen en vrijwilligersprojecten aan in Azie, Latijns Amerika en Afrika. Informatie vind je op www.travelunique.nl en op www.traveluniqueworldwide.nl

Omschrijving:

Dit project is speciaal samengesteld voor diegene die graag kennis willen maken met vrijwilligerswerk en daarnaast graag iets willen zien van het prachtige Zuid-Afrika. Dit project is zeer geschikt voor mensen die werken en studenten die niet voor langere tijd naar Afrika kunnen gaan. Dit project is een combinatie waarbij je een week werkt bij het onderwijs project en een week deelneemt aan de Garden Route tour.

Bij dit project assisteer je op scholen en leer je de kinderen kennen woonachtig in de sloppenwijken van Kaapstad.
De focus van dit Kaapstad onderwijs project ligt bij het onderwijzen en ondersteunen van jongeren. Je zal de ochtenden doorbrengen in de wijken Khayelitsha en Philippi. Deze townships zijn een mix van culturen en talen met helaas wel een gemene deler: armoede, werkeloosheid en HIV/AIDS.

Khayelitsha (wat nieuw huis betekent) is de grootste sloppenwijk. Hier wonen net iets minder dan 2 miljoen mensen in verschillende soorten huizen. Dit zijn zowel stenen gebouwen als huizen gemaakt van ijzer, hout en afvalmaterialen.

Bij het onderwijsproject krijg je te maken met de volgende werkzaamheden:

De kleuterschool (pre-school) en educare centres:

Als vrijwilliger zal je assisteren en zorgdragen voor basis lessen op de lagere school. De rol van de vrijwilliger is de ontwikkeling van deze kinderen stimuleren, dit is nodig omdat deze scholen een groot gebrek aan voldoende leerkrachten en middelen hebben. Je helpt mee de kinderen klaar te stomen voor de lagere school, waar ook Engels wordt onderwezen. Je werkt met de kinderen en stimuleert ze door middel van spelen, zingen en leuke activiteiten.

Naschoolse opvang:

Veel kinderen komen uit gezinnen met een alleenstaande moeder. Hun moeder is vaak nog aan het werk wanneer de school afgelopen is. Kinderen treffen dan thuis een leeg huis aan en gaan door de sloppenwijk zwerven. Dit leidt vaak tot (kleine) criminaliteit en misbruik van kinderen. Daarom zijn er diverse naschoolse activiteiten opgezet. Je helpt bij deze naschoolse opvang bij de volgende activiteiten: helpen met huiswerk, lezen, dansen, sporten, etc.

Aan dit bovenstaande onderwijs project zal je een week deelnemen. Aansluitend zal je meegaan met een backpackers tour langs de prachtig Garden Route. De tour staat uitgeschreven op onze website, www.travelunique.nl.

Hulpdienst:

TravelUnique, adres: Merellaan 21, 3722AK Bilthoven, contact: Therese Wijnen, tel: 0031-30-230 26 32  0031-6-38228658, datum: 07-04-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!Jobstop