Vrijwilligers die mee op stap gaan in de buurt


Omschrijving:

Het Woonanker is een samenwerkingsverband tussen CAW Oost-Brabant, OCMW Leuven en Stad Leuven. Dit aanbod is voor maatschappelijk kwetsbare mensen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij het zoeken naar een huurwoning: thuis- of dakloze mensen, vluchtelingen, slecht behuisde mensen.

Wegens succes en een toenemende vraag breiden wij ons aanbod uit en zoeken we extra vrijwilligers om onze bezoekers te ondersteunen in hun zoektocht naar huisvesting.Verhuizen naar een nieuwe woonst is een hele stap. Voor vluchtelingen of andere kwetsbare mensen is die stap vaak nog groter. De wooncoach van het Woonanker biedt hen daarom een drietal maanden ondersteuning tot alle administratie en nutsvoorzieningen geregeld zijn. Ook als vrijwillige woonbuddy kan je hen ondersteunen om van die woning een duurzame woonst een een thuis te maken. Volgens je eigen interesses, mogelijkheden en tijd bied je hulp: goedkope meubels helpen vinden, een brief helpen invullen of vertalen, meestappen naar de bank of het verzekeringskantoor (brandverzekering), de buurt leren kennen, of ? De wooncoach checkt wat je wil opnemen, en bezorgt je de nodige info.Je kan ook nog andere taken opnemen als vrijwilliger in Het Woonanker: bezoekers mee helpen zoeken naar een geschikte woning tijdens een van de permanentiemomenten of met hen meegaan bij het bezichtigen van een geschikte woonst.Dankzij jouw inzet staan zij er letterlijk en figuurlijk niet alleen voor!

Wat bieden we jou?- een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers binnen een samenwerking van CAW, OCMW en stad Leuven- boeiende contacten met een diversiteit aan bezoekers- inwerking en begeleiding door een betrokken wooncoach/vrijwilligersverantwoordelijke- ondersteuning bij je taak via regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en individuele coaching- bij opdrachten vanuit het Woonanker: een verzekering tijdens en onderweg van/naar jevrijwilligersactiviteit, een onkostenvergoeding voor je verplaatsing per openbaar vervoer.- een pak waardering en de kans om heel wat bij te leren- de kans om mee te bouwen aan een gastvrij Leuven en zelf leuke nieuwe contacten te leggen.Wat verwachten we van jou?- Je bent stipt en correct in het naleven van je afspraken.- Je hebt een open en vriendelijke houding naar alle bezoekers van Het Woonanker.- Je kan vlot contact leggen. Spreek je andere talen (Eng, Fr, Arabisch, ?) dan kan je nieuwkomers/vluchtelingen extra goed verder helpen.- Je bent discreet: persoonlijke informatie van bezoekers wordt niet aan derden gecommuniceerd.Interesse? Nog vragen?

Contacteer: Marleen Van de Vijver of Loes Spitters via woonanker@cawoostbrabant.be of tel 016 23 72 30

Hulpdienst:

CAW Oost-Brabant, adres: Redingenstraat 6, 3000 Leuven, contact: Jo De Keyzer , tel: 016237230  , datum: 04-12-2017

Vergoeding voorzien:

Ja   De vergoedingen bij vrijwilligerswerk zijn beperkt, doorgaans tot het betalen van een onkostennota. De verdiensten zijn niet vergelijkbaar met die van een job als werknemer.

Stuur een reactie!Jobstop