Taalondersteuners te Lier

Wie zijn we:

Zo'n 200-tal vrijwilligers van Wereld-Delen strijden tegen (kans)armoede, verspreid over de provincie Antwerpen. De hoofdzetel is in Ranst. Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom: voor begeleiding van vluchtelingen/asielzoekers, voor het ondersteunen van mensen met een laag inkomen (ontmoetingsgroep), voor taal- en huiswerkondersteuning bij anderstaligen, voor het aanbod tweedehands goederen in onze sociale winkel, en ontwikkelingssamenwerking. Tal van taken zijn dan ook beschikbaar voor nieuwe vrijwilligers. Neem al eens een kijkje op onze website "http://www.wereld-delen.be". Tot spoedig!

Omschrijving:

Te Lier hebben we een vijftal vrije plaatsen voor vrijwilliger taalondersteuners bij anderstalige kinderen. Er zijn meerdere scholen waar je een taak kunt opnemen.

Als taalondersteuner ga je vooral aan de slag met jouw eigen creativiteit, niet als leerkracht maar vanuit een sterke motivatie. Je tracht een kind smaak te geven in het Nederlands en helpt het vooruit door spel, oefening, samen ontdekken enz... Je doet dit in groepjes of individueel, naargelang samen wordt afgesproken.

Je krijgt daarvoor kansen binnen de school waar je, naargelang jouw eigen voorkeur, een halve dag (of meer) ter beschikking staat. Onze werking zorgt voor jouw instap en opvolging. Af en toe krijg je vormingskansen (vaak via onderlinge uitwisseling) waar je verwacht wordt. Een regionale contactpersoon is jouw vrijwilligerscoach. Ben je bereid volgend schooljaar voor jouw rekening te nemen? Geen pedagogische vooropleiding nodig.

Wil je direct meer info? Mail dan naar taal.wd@gmail.com.


Hulpdienst:

Wereld-Delen, adres: Kapelstraat 19, 2520 Broechem, contact: Chris Nollet, tel: 0498757504  0498757504, datum: 11-08-2017

Vergoeding voorzien:

Ja   De vergoedingen bij vrijwilligerswerk zijn beperkt, doorgaans tot het betalen van een onkostennota. De verdiensten zijn niet vergelijkbaar met die van een job als werknemer.

Stuur een reactie!Jobstop