Taalcoach anderstalige kinderen in Rumst

Wie zijn we:

Zo'n 180-tal vrijwilligers van Wereld-Delen strijden tegen (kans)armoede in de provincie Antwerpen. De hoofdzetel is te Ranst. Nieuwe vrijwilligers zijn steeds welkom voor begeleiding van vluchtelingen/asielzoekers, voor het ondersteunen van mensen met een laag inkomen (ontmoetingsgroep), voor taal- en huiswerkondersteuning bij anderstaligen, voor het aanbod tweedehands goederen in onze sociale winkel, en ontwikkelingssamenwerking. Zeer verschillende opdrachten zijn dan ook beschikbaar voor vrijwilligers. Neem ook al eens een kijkje op onze website "http://www.wereld-delen.be". Tot spoedig!

Omschrijving:

Je werkt graag met kinderen. Je wilt creatief op zoek gaan om via verkenning, spel en verhaal conversatie aan te wakkeren. Geen pedagogische leerachtergrond nodig. Een gewone toegewijde en uitzoekende houding volstaat. Je bent ??n (halve) dag of meer beschikbaar per week.Taakomschrijving

Je komt terecht in een lagere school waar enkele anderstalige leerlingen extra ondersteuning nodig hebben om het Nederlands te beheersen. De werkwijze wordt samen afgesproken. Je gaat ofwel ondersteunend met enkelen aan de slag of apart; of je legt je toe op het begeleiden van huiswerk: de taalproblemen die zich daarbij stellen, de behoefte aan zelfstandig eraan werken en de communicatie errond met de ouders laten slagen (via de leerlingen alvast).

(Indien je tegelijk ook tijd zou vinden voor een andere taalopdracht bij kleuters in deze school, dan kan je je daarvoor ook kandidaat stellen.)Onze regionale contactpersoon bereidt je voor, introduceert je, volgt je op. De zorgco?rdinator zorgt dat je de nodige middelen en info in de school zelf krijgt. Je krijgt kansen tot vorming en uitwisseling binnen onze werking.

Hulpdienst:

Wereld-Delen, adres: Kapelstraat 19, 2520 Broechem, contact: Johan Segers, tel: 0475384876  0475384876, datum: 14-02-2018

Vergoeding voorzien:

Ja   De vergoedingen bij vrijwilligerswerk zijn beperkt, doorgaans tot het betalen van een onkostennota. De verdiensten zijn niet vergelijkbaar met die van een job als werknemer.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Wereld-Delen
Titel Taak Regio Organisatie
Taalondersteuner kinderen Edegem Onderwijs Antwerpen Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstaligen Olen Onderwijs Herentals Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstalige kinderen Lier Onderwijs Lier Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach kinderen Herentals-Grobbendonk Onderwijs Herentals Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstalige kinderen Nijlen Onderwijs Lier Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstalige kinderen in Berlaar Onderwijs Lier Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstalige kinderen Vorselaar Onderwijs Herentals Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach anderstalige kinderen in Rumst Onderwijs Rupelstreek Wereld-Delen Wereld-Delen
Taalcoach voor twee anderstalige kinderen in Onderwijs Antwerpen Wereld-Delen Wereld-Delen
Coach van vrijwilligers regio Wijnegem Coaching Antwerpen Wereld-Delen Wereld-Delen
Coachen van vrijwilligers regio Antwerpen Coaching Antwerpen Wereld-Delen Wereld-Delen
Coachen van vrijwilligers (Brecht - Zoersel - Coaching Turnhout Wereld-Delen Wereld-Delen
Wil je folders en nieuwsbrieven verzorgen? Pers en communicatie Lier Wereld-Delen Wereld-Delen
Meer...


Jobstop