Sport en spel, straatkinderen, Brazilie


Omschrijving:

Heb je een uitgesproken belangstelling voor mondiale en Noord-Zuidvraagstukken en sociale ongelijkheid? En wil je na de zomer een concreet engagement aangaan in het Zuiden?


De Banaba (bachelor na bachelor) Internationale Samenwerking Noord Zuid (UCLL-Leuven) biedt een opleiding aan met praktijkgerichte stage van 6 maanden (november 2018 - april 2019).


In de kuststad Salvador da Bahia werkt het team van Sinal Fechado dagelijks aan de verbetering van de levensomstandigheden van straatkinderen of kinderen met een moeilijke thuissituatie. Jij kan er deelnemen aan de socio-culturele activiteiten, sport- en spelmomenten organiseren, Engelse lessen geven,...of gewoon een luisterend oor bieden.


In september en oktober volg je lessen Portugees, ontwikkelingssamenwerking, politiek, interculturaliteit en projectmanagement. Begin november vertrek je dan voor dit avontuur samen met een aantal andere studenten. Zij bevinden zich in jouw regio of stad.


Je woont bij een lokaal gezin en leeft, woont en werkt te midden van Brazilianen. Tijdens je stage word je vanuit de opleiding uitgedaagd om je in te leven in de situatie van de lokale bevolking, en daarbij ook je eigen culturele waarden in vraag te stellen.

Schrijf je in voor dit project in Brazilie via: https://www.vrijwilligerswerkbuitenland.net/

Hulpdienst:

Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid, adres: http://vrijwilligerswerkbrazilie.strikingly.com/ , , contact: kim.peeters@ucll.be , tel:   +32474607793, datum: 03-03-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid
Titel Taak Regio Organisatie
Sport en spel, straatkinderen, Brazilie Animator jeugdwerk Zuid-Amerika Banaba Internationale Samenwerking Noord
Titel Organisatie
Sport en spel, straatkinderen, BrazilieBanaba Internationale Samenwerking Noord
Meer...


Jobstop