Reisbegeleider voor vakantie met net dat ietsje meer


Wie zijn we:

Vonk! vzw: vrijwilligerswerk met net dat ietsje meer Vonk! vzw is de vrijwilligerswerking van vzw Kompas. Kompas biedt aan mensen met een beperking ondersteuning binnen 3 domeinen: wonen, arbeidszorg en activiteiten. We luisteren graag naar jouw interesses en bekijken samen binnen welke deelwerking je aan de slag gaat. Voorkennis is zeker niet vereist, een engagement is ruim voldoende. Voor sommige taken werk je samen met medevrijwilligers, voor andere word je ondersteund door een vaste medewerker. Wat kan je doen? Begeleiden van een daguitstap of reis, een fietstocht maken, samen boodschappen doen, bij iemand op bezoek gaan voor een gezellige babbel, iemand leren koken, helpen bij het tuinonderhoud, klusjes, vervoer, …. Er is heel veel mogelijk! Grasduin gerust tussen de zoekertjes op deze website en via www.vonkvzw.be We maken ook geregeld tijd voor vorming en ontspanning onder de vrijwilligers. Kwestie van elkaar wat te beter te leren kennen. Interesse of meer info? Neem contact op via info@vonkvzw.be of 09 216 26 60 Hopelijk tot binnenkort!

Omschrijving:

Ben jij?

? gebeten door een reiskriebel?
? sociaal ingesteld en verantwoordelijk?
? bereid om mensen met een beperking een leuke reis aan te bieden?
? af en toe vrij voor 3 tot 8 dagen om weekends en reizen te begeleiden?
? klaar om een nieuwe en leuke uitdaging aan te gaan binnen het vrijwilligerswerk?

Dan ben jij de ideale persoon om reisbegeleider te zijn bij vzw Kompas!

Wij organiseren het hele jaar door diverse reizen voor jongeren en volwassenen met een beperking.

De groepen worden samengesteld op basis van de aard van de beperking, de mogelijkheden, leeftijd, interesses, ? van de deelnemers.

Voor volgende groepen zoeken we nog reisbegeleiders:

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke ?n fysieke beperking. Actief aanbod aangepast aan ritme van de deelnemers, verschillende mogelijkheden: citytrip (traag tempo), zonvakantie (relax). Programma ligt gedeeltelijk vast, de rest samen in groep te bepalen. 3 vrijwillige begeleiders + 6 deelnemers. Op deze vakanties kunnen maximum 1 ? 2 rolstoelgebruikers meereizen (niet rolstoelafhankelijk) en kan er thuisverpleging aangevraagd worden. Er is een aangepaste accomodatie voorzien.

Vakanties voor mensen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking met al dan niet een bijkomende fysieke beperking, die nood hebben aan handicapspecifieke ondersteuning. Aanbod aangepast aan ritme van de deelnemers, relaxvakantie, evt. themavakanties (boerderij/snoezelen/?). Programma grotendeels vooraf gepland zodat kiezen gemakkelijker wordt. 1 beroepskracht, 2 vrijwillige begeleiders + 6 deelnemers. Op deze vakanties kunnen maximum 1 ? 2 rolstoelgebruikers meereizen (niet rolstoelafhankelijk) en kan er thuisverpleging aangevraagd worden. Er is een aangepaste accomodatie voorzien.

Interesse? Of wil je meer info? Neem contact op via info@vonkvzw.be of 09 216 26 60.


Hulpdienst:

Vonk vzw, adres: Beekstraat 1, 9030 Mariakerke, contact: , tel: 09 216 26 60  , datum: 03-01-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Vonk vzw
Meer...


Jobstop