Medisch project, Gweru, Zimbabwe

Wie zijn we:

TravelUnique biedt goed georganiseerde, duurzame stages, taalcursussen en vrijwilligersprojecten aan in Azie, Latijns Amerika en Afrika. Informatie vind je op www.travelunique.nl en op www.traveluniqueworldwide.nl

Omschrijving:

Direct naast het Antelope Park is het dichtbevolkte gebied Mkoba. Dit is het gebied waar de meerderheid van de inwoners van Gweru wonen. Veel van de hier woonachtige mensen hebben geen toegang tot medische faciliteiten. Ze zijn dan ook afhankelijk van de slechte bezette lokale klinieken, met name zijn ze afhankelijk van Mkoba Polyclinic.

In deze kliniek ontbreekt het aan medische apparatuur en aan gekwalificeerde mensen. De diensten die worden verleent zijn afhankelijk van het aantal donaties dat is ontvangen.
De verloskamer is er voor alle zwangere vrouwen uit de directe omgeving. Gemiddeld vinden er 125 geboortes per maand plaats. De verloskamer heeft slechts twee bedden.

Bij deelname aan het medisch project in Gweru zul je niet alleen in de kliniek van Mkoba meehelpen maar ook hulp bieden aan mensen woonachtig in de directe omgeving. Een medische achtergrond is voor dit project niet noodzakelijk. Je zult gekwalificeerd personeel helpen bij het wegen van baby"s, het meten van iemands bloeddruk, gewicht of lichaamstemperatuur evenals archiveren, schoonmaken en er voor zorgen dat patiënten zich welkom voelen in de kliniek. Ook zul je huisbezoeken brengen en nachtdiensten draaien in de kliniek.
Meer informatie over dit project vind je op www.travelunique.nl. Je dient zelf de kosten van een vliegticket en je verblijfkosten te betalen.

Hulpdienst:

TravelUnique, adres: Merellaan 21, 3722AK Bilthoven, contact: Therese Wijnen, tel:   0031-6-38228658, datum: 07-04-2018

Link:

www.travelunique.nl

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!Jobstop