Luisteraars gezocht


Wie zijn we:

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel maakt deel uit van de 5 regionale Tele-Onthaal diensten in Vlaanderen en Brussel. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van Tele-Onthaal. Anoniem & gratis, luisteren zij naar mensen met grote of kleine zorgen, 24/7 (overdag en 's nachts) via het telefoonnummer 106 en elke avond (7d/7) en woensdag-en zondagnamiddag online via chat. Meer dan 300 mensen per dag doen een beroep op de Tele-Onthaalvrijwilligers. 122.000 oproepen waarin mensen zich gehoord willen voelen, steun zoeken, misschien zelfs tot een nieuw inzicht komen. Alle mogelijke levensproblemen zijn bespreekbaar. Praten helpt. Maar dan moet er ook iemand klaarstaan om te luisteren. Om zoveel oproepers dat luisterende oor te kunnen bieden waar ze naar op zoek zijn, zoekt Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel voortdurend naar nieuwe luisterhelden met ruimte in hoofd, hart en agenda. Elke nieuwe vrijwilliger krijgt een grondige opleiding en wordt permanent begeleid, opgevolgd en ondersteund. Ontdek of vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal iets voor jou is!

Omschrijving:

Empathisch. Respectvol. Meelevend. Onbevooroordeeld.
Herken je je in de woorden die je leest?
Maak je sterktes hoorbaar. Want bij jou kunnen mensen op verhaal komen.

Praten helpt. De beste zorg is iemand die luistert.

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel zoekt vrijwilligers die dankzij een helpend gesprek iemand weer op weg helpen. Er is een dringende nood aan mensen zoals jij.

Je helpt mensen om anders naar hun probleem te kijken. Je brengt verlichting aan in verdriet en steunt mensen om, als dat nodig is, de stap naar verdere hulpverlening te maken.
Je wordt voor dit werk goed en boeiend opgeleid en permanent begeleid door deskundige beroepskrachten.

Elke dag vinden ongeveer 335 mensen in Brussel en Vlaanderen bij de algemene hulplijn Tele-Onthaal een klankbord om te praten over hun zorgen, verdriet of problemen. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van Tele-Onthaal. Anoniem, gratis en in een veilig kader staan zij hulpvragers te woord, 24/7 via het telefoonnummer 106 en elke avond en woensdag en zondagnamiddag via chat op www.tele-onthaal.be.


WAT BIEDEN WE JOU?

- Tele-Onthaal biedt je zinvol vrijwilligerswerk. De hulpvragers geven jou hun vertrouwen; een gesprek met jou doet hen goed.
- Je krijgt gratis een boeiende opleiding, je ontplooit jezelf en verruimt je kijk op het leven.
- Je wordt daarbij goed begeleid door beroepskrachten, zij ondersteunen jou als vrijwilliger en zorgen voor permanente vorming.
- Je werkt mee aan hulpverlening voor iedereen met levensmoeilijkheden, met grote en kleine zorgen.
- Je maakt deel uit van een fijne en heel diverse groep vrijwilligers die elkaar steunen en aanmoedigen. Daarbij wordt er gezorgd voor een toffe, warme, een aangename sfeer.
- Je wordt vergoed voor je verplaatsingskosten.
- Je hebt de mogelijkheid om, na verloop van tijd, ook mee te werken aan de hulpverlening via chat.

WAT VRAGEN WE VAN JOU?

- Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben. We vragen wel dat je aanleg en interesse hebt om te luisteren naar anderen.
- Je hebt eerbied voor ieders persoonlijke overtuiging en levenswijze.
- Je kan je gemiddeld 4u per week tijd vrijmaken. Je kan deze uren ook maandelijks spreiden naar gelang je beschikbare tijd. Je ziet het ook zitten om ?s nachts gesprekken te voeren.
- Je kan je verplaatsen naar onze luisterposten in centrum Brussel en centrum Leuven.
- Je bent bereid om een opleiding met een stage te volgen. Een deel van de opleiding (3 zaterdagen en 5 avonden) gaat door voor je aan de telefoon komt, een ander deel (1 zaterdag en 4 avonden) als je al even meewerkt. Een ervaren vrijwilliger ondersteunt je tijdens je stageperiode na het eerste deel van de opleiding.

ZIN OM ONZE PLOEG TE KOMEN VERSTEKEN ?

In Vlaams-Brabant en Brussel start er een nieuwe opleiding voor kandidaat-vrijwilligers opleiding op zaterdag 21 april 2018.

Je kan je aanmelden via dit aanmeldingsformulier: www.tele-onthaal.be/word-vrijwilliger
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Voor meer info, aarzel zeker niet om vrijblijvend contact op te nemen met het secretariaat van Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel:
02 511 86 63 / brussel@tele-onthaal.be (Brussel)
016 23 97 56 / leuven@tele-onthaal.be (Leuven)

Hulpdienst:

Tele-Onthaal, contact: , tel: 02 511 86 63  02 511 86 63, datum: 14-02-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal
Titel Taak Regio Organisatie
Luisteraars gezocht Sociale ondersteuning Brussel Tele-Onthaal Tele-Onthaal
Titel Organisatie
Luisteraars gezocht Tele-Onthaal
Meer...


Jobstop