Holebifoon: telefoon of chat beantwoorden


Omschrijving:

Wat is de Holebifoon?
De Holebifoon is een initiatief van ?avaria. Het is een opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over holebiseksualiteit en gender. Moet je je verhaal kwijt? Wil je discriminatie melden? We zijn er! De vrijwilligers van de Holebifoon luisteren via telefoon, chat en mail. Dat alles anoniem, geheel gratis en zonder vooroordelen.

Wat willen wij?
Een luisterend oor blijven bieden voor iedereen met vragen rond het holebi- en genderthema! We willen een plaats zijn waar iedereen anoniem terecht kan met hun verhaal, vraagtekens, verwarring, verdriet en vreugde. Momenteel is de Holebifoon elke maandag-, woensdag- en donderdagavond bereikbaar via chat en telefoon. Daarnaast kan je je vraag ook per mail stellen.

Wie hebben we daarvoor nodig?
Jou! Een goede luisteraar met een open geest. Iemand die een empathisch gesprek kan voeren zonder daarbij eigen ervaringen te laten primeren. Een persoon die affiniteit heeft met de thema?s holebiseksualiteit en gender, maar bovenal bereid is om bij te leren.

We zoeken mensen die ge?ngageerd zijn om mee te bouwen aan de Holebifoon door zich per maand ten minste drie avonden ter beschikking te stellen. Twee daarvan zijn voorbehouden voor permanenties van telkens drie uur. De derde avond wordt ingevuld door onze maandelijkse intervisie. Dat is het moment waarop alle vrijwilligers elkaar ontmoeten, samen met de co?rdinatoren bespreken hoe alles loopt en bekijken wat er nog op de planning staat.

Wat hebben wij jou te bieden?
De kans om je luistervaardigheden aan te scherpen en je als hulpverlener verder te ontplooien. Onze twee co?rdinatoren helpen je op weg met gesprekstechnieken en inhoudelijke infomomenten tijdens je opleiding in het voorjaar (eind februari/begin maart-mei). Nadien begeleiden ze je samen met een meer ervaren vrijwilliger tijdens je eerste permanenties. Ook als ervaren vrijwilliger krijg je steeds de kans om bij te leren door regelmatige feedback- en vormingsmomenten. Een hechte vrijwilligersgroep wacht je bovendien maandelijks op om samen te spreken over hoe gesprekken verliepen ?n samen een glaasje te drinken. Een gratis ?avariapas of een abonnement op het ZiZo-magazine is de kers op de taart.

Hulpdienst:

Holebifoon, contact: Nicolas Janssen , datum: 16-01-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Holebifoon
Meer...


Jobstop