Engelse les aan kinderen - LAOS


Omschrijving:

Kleinschalig en familiale projecten in eigen beheer samen met de plaatselijke bevolking.

Ondanks alle geleverde inspanningen om het onderwijs te verbeteren in Laos blijft de kwaliteit nog steeds ondermaats. Er is een tekort aan (gemotiveerde) leerkrachten, de school infrastructuur laat te wensen over en vroegtijdig schoolverlaten zijn enkele problemen. Deze problemen zijn zichtbaar in Vang Vieng waar de groeiende toeristische markt vraagt naar personeel dat Engels spreekt. Geen of een gebrekkige kennis van de Engelse taal is een probleem in een zoektocht naar een deftige job in de toeristische sector. Wij geven Engelse lessen aan de kinderen van gemeenschappen die hiervoor onvoldoende toegang tot hebben.
Volgende lessen worden momenteel georganiseerd:
• Engels maakt deel uit van het lessenprogramma in de lagere school. Het probleem is dat niet elke lagere school beschikt over een leerkracht Engels. Wij assisteren de lokale leerkrachten in de lagere school zodat zoveel mogelijk kinderen toch kennismaken met het Engels. Deze lessen zijn een grote uitdaging want de doelgroep is nog jong (tussen 7 en 10 jaar oud) en het Engels is zeer beperkt.
• Naschoolse Engelse lessen met onze eigen curriculum: Kinderen kunnen dagelijks 1 uur vrijblijvend lessen volgen van maandag tot vrijdag. Deze lessen hebben in het verleden al resultaat opgeleverd. Het is de bedoeling van dit gratis programma dat de meest gevorderde jongeren in de toekomst zelf meedraaien als leerkracht. In het verleden hebben de meest gemotiveerde jongeren ook bijna allemaal een goede job gevonden of zelfs een studiebeurs. Door, door te stromen tot plaatselijk vrijwilliger leren zij meer dan enkel Engels, zij leren ook initiatief nemen en een opdracht voorbereiden.
Wij verwachten dat jij elke les op een degelijke manier voorbereid en evalueert met de formulieren die jij krijgt van onze partner, net zoals een goede leerkracht hoort te doen.
Voor dit project vragen wij dat jij:
• Perfect Engels spreekt
• Creatief bent om voor de klas te staan met beperkte middelen

Meer informatie op www.beleeflaos.be


Hulpdienst:

Beleef Laos, adres: Diestersteenweg 28/1, 3510 Hasselt, contact: Ward Reekmans, datum: 07-08-2017

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij Beleef Laos
Meer...


Jobstop