Begeleid(st)er kinderkampen


Omschrijving:

HSP Vlaanderen organiseert sinds 2006 kampen voor hoogsensitieve kinderen. Deze kinderen zijn gewone kinderen die je elke dag tegenkomt, alleen hebben ze het soms wat moeilijker met drukte, lawaai, ongewone omstandigheden, het tempo van alledag, etc. Wij waken 24u op 24 over het welbevinden van deze kinderen, om hun zelfvertrouwen een flinke boost te geven om het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan

Het kamp gaat door van zondag 13 augustus 2017 tem vrijdag 18 augustus 2017

Er gaan een aantal voorbereidende vergaderingen door, data worden nog meegedeeld.

Hierbij een beschrijving :
Wij zijn op zoek naar een begeleid(st)ers voor onze kinderkampen voor de leeftijdsgroepen van 8-12 jaar en van 12 tot 15 jaar. Deze kampen worden georganiseerd tijdens de zomermaanden (eind juli ? augustus) en hebben als doel hoogsensitieve kinderen te laten groeien in hun kracht en hun zelfvertrouwen aan te sterken. Spreekt dit jou aan?

Wie zoeken we?
? Leeftijd: minimum 18 jaar - voor de leeftijdsgroep van 8-12 jaar
? Leeftijd: minimum 21 jaar - voor de leeftijdsgroep van 12-15 jaar
? Openstaan voor/kennis van het persoonlijkheidskenmerk hoogsensitiviteit
? Indien student: studierichting in de zorgsector (orthopedagogie, leerkracht, zorgco?rdinator, psychologie, pedagogie, ?)? Indien reeds in werkveld: ervaring in kinder- en jeugdwerking, bv. leider in de jeugdbeweging, speelpleinwerking, leerkracht, opvoeder, medewerker jeugddienst en CLB, gezinstherapeut, ?
? Verantwoordelijkheidsgevoel;
? Zin voor initiatief
? Teamspirit
? Empathisch, bied luisterend oor
? Je bent bereid hun kleine en grote verhalen waardevol in te schatten
? Steunt, stuurt, stimuleert
? Pluspunt: Kennis van sociale vaardigheidstraining en/of assertiviteitstraining
Wordt verwacht voor leeftijdsgroep van 8-12 jaar:
Actieve deelname in de begeleiding van de kinderen, door praktische ondersteuning, sport-, crea- en spelbegeleiding. De actieve en empathische zorg voor de kinderen staat uiteraard ook op de voorgrond. Indien kennis van sociale vaardigheidstraining en/of assertiviteitstraining, kan je tevens een bijdrage leveren tot het inhoudelijke programma.Wordt verwacht voor leeftijdsgroep van 12-15 jaar:Actieve deelname in de begeleiding van de kinderen, door praktische ondersteuning, sport-, crea- en spelbegeleiding. Je kan filosoferen met de leeftijdsgroep van 12-15j en staat open voor diepgaande gesprekken. Indien kennis van sociale vaardigheidstraining en/of assertiviteitstraining, kan je tevens een bijdrage leveren tot het inhoudelijke programma.Voor beide leeftijdsgroepen:Je maakt telkens deel uit van een team van 4 begeleiders voor een groep van 16 kinderen. Residentieel verblijf voor 5 nachten (6 dagen) tijdens zomervakantie op Ten Berg te MerelbekeWat biedt HSP Vlaanderen?je doet een schat aan ervaring op binnen het werken met kinderen/jongeren in een kleine groepje ervaart een uitdaging met gegarandeerde positieve resultaten op het einde van de ritje kan het verschil maken in de kampbeleving van de kinderenje beslist mee in de vormgeving van het programmaverplaatsingskosten worden vergoed, kost en inwoon zijn op kosten van HSP Vlaanderen.begeleid je voor het 2e jaar mee, dan heb je recht op een vrijwilligersvergoeding.
Ge?nteresseerden kunnen een mailtje zenden : hsp.humanr@gmail.com met in het onderwerp ?interesse begeleider kinderkamp?
Hulpdienst:

HSP Vlaanderen vzw, contact: Ilse Van den Daele, tel: 09 324 81 99  , datum: 16-01-2018

Vergoeding voorzien:

Neen   vrijwilligerswerk is zoals de naam het zegt onbetaald werk.

Stuur een reactie!

Overzicht vrijwilligerswerk bij HSP Vlaanderen vzw
Titel Taak Regio Organisatie
medewerker e-maildienstverlening Begeleiding Gent HSP Vlaanderen vzw
Projectmedewerker Communicatie Gent HSP Vlaanderen vzw
Management Assistent Administratie Gent HSP Vlaanderen vzw
Begeleid(st)er kinderkampen Begeleiding Gent HSP Vlaanderen vzw
Titel Organisatie
medewerker e-maildienstverlening HSP Vlaanderen vzw
ProjectmedewerkerHSP Vlaanderen vzw
Management AssistentHSP Vlaanderen vzw
Begeleid(st)er kinderkampenHSP Vlaanderen vzw
Meer...


Jobstop